Haber06.net Özel Haber – Ankara esnafının ve halkının otopark mafyalarından çektiği eziyet bir türlü bitmek bilmiyor. Ankaralı olmayan okuyucularımıza kısaca özet geçmek gerekirse, Ankara’da işlek ne kadar cadde, sokak, mahalle varsa buradaki yol kenarlarının tamamı devlet eliyle otopark mafyalarına tahsis edilmiştir. Evinizin önü bile olsa otopark mafyasına park ücretini ödemek zorundasınız.

Aracınızla Kızılay’daki Kocatepe Camisi’ne mi gitmek istiyorsunuz, caminin etrafındaki otopark alanına aracınızı park edip park ücretini ödemek zorundasınız, Dışkapı Hastanesi’ne işiniz mi düştü, o ara sokaklardaki otopark mafyalarından habersiz aracınızı park edebileceğiniz alan yok ya da Bahçelievler’e gidip 7. Cadde’de eğlenmek mi istiyorsunuz, o iki şeritli yolun tek şeridini kapmış otopark mafyasına muhtaç oldunuz demektir. Bakanlıklar bölgesine işiniz düşmesin. Düştü mü en yakın İzmir Caddesi’ne gidip aracınızı park edeceksiniz. O da ne yine otopark mafyası. Bu örnekler o kadar çok ki, sayfalarca sürer.

Otopark mafyası dediğimize bakmayın. Aslında onlar belediyeden o yolları işletme hakkını almış, vergi vermesi gereken işletmeler. Ama işletme gibi değil, mafya gibi davranırlar. Park ücreti 5 TL, 7 TL alırlar, fiş kesmezler. Hem de bu vergi kaçırma işlemini aleni bir şekilde yaparlar, gizli saklı yok. 15 dakika ücretsiz ya o yol kenarları, 2 dakika bile durdurmaz anında başınızda biterler.

Bu duruma daha fazla tepkisiz kalamayan esnaf ayaklandı, demokratik hakkı olan protestoyu, bu mafyayı protesto etmek için toplandı. Mafya sindiremedi bu durumu, Ulus’ta gencecik bir esnafı park yüzünden silah çekerek öldürdü. Hem de onlarca kişinin önünde, hem de polisler hemen yanındayken.

ankara-otopark-mafya

Bu olaydan sonra belediyenin bir ticarethane gibi işletilmemesi, vatandaşa hizmet için doğru kararlar vermesi gerektiğini düşündüğünden olsa gerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bütün yol kenarı otoparklarının ücretsiz olduğunu açıkladı. 

ankara-da-yol-boyu-otoparklar-15-temmuz-dan-7498214_x_o

Yeni yıla girmeden hemen önce “Ankara’da Yol Kenarları Yeniden Ücretli Otopark Oluyor” haberimizi yayınladık.

Hemen sonra da mahkemenin verdiği bir kararı haberleştirdik.Yol Kenarı Otoparkları İçin Mahkemeden Karar Çıktı

Esnafın, vatandaşı tepkisi dindi, ölümün acısı geçti, bu kadar belediyecilik de yeter diye düşünüldüğünden olsa gerek bugün de Hamamönü‘nde esnaflık yapan bir vatandaşımızın otopark mafyası tarafından dövüldüğü görüntüleri ortaya çıktı. Bu tarz haberlerin ulusal medyada yer alabilmesi için sanırım ölüm gibi acı bir detayın olması gerekiyor. Bu haberimizin sosyal medya ve sizler aracılığınızla bir çok kişiye ulaşıp, yetkililerin artık kısa vadeli değil, uzun vadeli çözümler üreteceğini umut ediyoruz.

Haber06.net

Hamamönü esnafımıza saldıran otopark görevlileri

Hamamönü esnafımıza saldıran otopark görevlileri.Kayıtsız kalmayalım paylaşalım arkadaşlar

Posted by Ankara'da Çevirme Radar on 24 Ocak 2016 Pazar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir