Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Ankara için yaptığı kar uyarısı akşam saatlerinde gerçekleşti ve Ankara’da kar yağışı başladı.

Yarın akşama kadar sürmesi beklenen karın il genelinde etkili olması bekleniyor. İl ve ilçe belediyelerinin kar küreme ve tuzlama araçları da akşam saatlerinden itibaren şehrin önemli noktalarına yerleştirilerek, ulaşımın aksamadan devam etmesi için çalışmalara hazır bir şekilde bekletiliyor. Meteoroloji buzlanma ve don olaylarından dolayı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nden alınan verilere göre Ankara’da bu gece hava sıcaklığı -4 dereceye kadar düşecek. Yoğun kar yağışı ve hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi ile beraber sürücülerin kış lastiksiz veya zincirsiz trafiğe çıkmaması uyarısında bulunuldu.

Kar yağışının yarın gün boyu sürmesi beklenirken hava sıcaklığının 0-3 derece arasında olması bekleniyor. Pazar gününe kadar zaman zaman yağması beklenen karın Pazar günü yerini dondurucu soğuklara bırakması bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre Pazar günü Ankara’da en düşük sıcaklık -10 derece, en yüksek sıcaklık ise -4 derece olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir