1994 yılından beri Rize’nin İyidere İlçe Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Mete, Rize Valisi Ersin Yazıcı’ya ateş püskürdü.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yurdun dört bir yanında kapanan yol, kaza ve mahsur kalma haberleriyle karşılaştık. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerimizden olan Karadeniz’de yer alan Rize ilimizin İyidere ilçesinde kar nedeniyle kapanan yolların açılamaması nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Mete isyan etti. Kapanan yolların açılması için daha önce yarım milyonluk makam aracıyla gündeme gelen Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı aradığını; fakat araç göndermediğini söyleyen Mete, yerel televizyon kanallarına röportaj vererek valinin duyarsızlığından yakındı.

Son yerel seçimlerde AK Parti’den aday olup tekrar kazanan Ahmet Mete, 22 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve ilk defa bu kadar duyarsız bir valiyle karşılaştığını söyledi. Kendisini telefon ile arayıp mahalle ve köylerde yolların kapalı olduğunu, yolların açılması için iş makinesi göndermesini istediği valinin cevabının olumsuz olduğunu ve iş makinelerini göndermediğini söyledi.

Kendi belediye imkanları ile yolları açamadığını belirten Başkan Mete, kendisinin vatandaşla karşı karşıya getirildiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir