Ankara‘da dün gece başlayan ve sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışına karşılık Yenimahalle Belediyesi karla mücadele ekipleri hemen harekete geçti.
Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri kardan dolayı yolların kapanmaması ve ulaşımın aksamaması için köylerde ve mahallelerde hemen müdahalelerde bulundular. Kar yağışına karşılık aylar öncesinden hazırlıklarını tamamlayan belediye ekipleri karın yağmaya başlamasıyla beraber 24 saat mesai prensibiyle harekete geçtiler.
Özellikle köy yollarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarına hız veren belediye ekipleri 7 gün 24 saat mesaiye başladılar. Sadece karla mücadele için 270 kişilik bir ekip kuran Yenimahalle Belediyesi, 34 odak nokta belirleyerek oralardan harekete geçiyorlar. Gece çalışması için 90, gündüz çalışmaları için de 180 personele sahip olan belediye 15 kar küreme aracıyla da Yenimahallelilere kardan dolayı esaret yaşatmamaya çalışıyorlar.
Hem yollardaki kar ve buzlanmaya karşı önlem alan hem de yayaları düşünerek kaldırımları da temizleyip tuzlayan eiplerin tek amacı hem yaya hem de araç trafiğinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi ve bir aksama yaşanmaması.
Bizler de Ankara Haberleri olarak Belediyemize ve çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.