Yenimahalle kurslarında birincil ders zili çaldı
Yenimahalle kurslarında birincil ders zili çaldı

Yenimahalle’de ikamet eden ortaöğretim, lise ve mezun öğrencilere “Eğitime Yardım Projesi” zarfında kurslar açarak ücretsiz eğitim veren Yenimahalle Belediyesi, yeni öğretim yılının başlamasıyla birlikte eğitimlere başladı.

Sabahın erken saatlerinde Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Uygun Gençlik Merkezi, Batıkent Meydan AVM Kurs Merkezi ve Ragıp Tüzün Parkı içerisinde bulunan Yenimahalle Eğitim Merkezi’ne gelen öğrenciler, ilk ders telaşı yaşadı.

Bin 250 öğrenci eğitim görüyor

Toplamda bin 250 öğrencinin ders başı yaptığı kurslarda, tam donanımlı öğretmenleriyle sınavlara hazırlanacak olan öğrenciler, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür ederek, kendilerine sunulan imkândan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Öğrenciler, “Maddi imkânsızlıklardan nedeniyle özel kurslara gidemiyoruz. Yenimahalle Belediyesi’nin ücretsiz kurslar açarak bizleri sınavlara hazırlaması bizim için büyük bir ihtimal. Fazla çalışacağız, ayrıca derslerimizde hem de sınavlar da başarılı olacağız” dedi.

2 bin 500 öğrenciye eğitim hedefi

Belediye, proje dahilinde açılacak olan Karşıyaka Kurs Merkezi’nde de kayıtlara devam ediyor. Başvuruların yoğun olduğu merkezde, öteki kurslarla birlikte eğitim alacak öğrencilerin 2 bin 500 olması hedefleniyor.

“Onlar tamamen ülkemizi ileri noktalara taşıyabiliriz”

Projenin fiziki imkansızlıklar dolayısıyla çocuklarını kursa gönderecek durumu olmayan aileler için büyük bir ihtimal olduğunu söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bizim geleceğimiz çocuklarımız. Onların eğitimi bizim için fazla önemli. Onlar doğruca ülkemizi ileri noktalara taşıyabiliriz. Bu da ama eğitimle olur. Biz bu konuda üstümüze düşen görevi fazlasıyla yapıyoruz; ortaokul ve lise öğrencilerimize ücretsiz kurslar açtık. Tek amacımız kursa gidemeyecek durumda olan çocuklarımızın şartlarını, kursa gitme imkânı olan ve özel okullarda eğitim bölge çocuklarımızla eşitlemek. İyi bir eğitim almaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yavrularımızın başarısı, hoş meslekler edinmesi bizleri gururlandırır. Yeni eğitim öğretim hayatında hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir