Pursaklar'da kantinler mercek altında
Pursaklar’da kantinler mercek altında

İlçedeki bütün okul kantinlerini denetleyen ekipler, kantin yöneticilerine uyulması gereken kuralları bir kere daha hatırlattı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim döneminin başlamasıyla okul kantinlerinde bir dizi yoklama yaptı. Bakanlıkların açıklamış olduğu standartlara tarafından denetimlerini yapan ekipler, kantinlerdeki ambalajlı ürünlerden kırtasiye malzemelerine kadar hemencecik her ürünün titizlikle inceledi. Hijyen kuralları noktasında titiz davranan zabıta memurları, gittikleri her okulda kantinlerde uyulması gereken kuralları bir kez daha hatırlattı. Meslek yerinin temizliği, hijyen kurallarına uyma, gıdaların ambalajları, gıdaların hazırlandığı tezgâh malzemeleri, ürünlerin son kullanma tarihi gibi birçok konuda denetimler yapıldı.

Denetimlerle ilgili veri veren Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Ay, “Belediye Başkanımız Sayın Selçuk Çetin, öğrencilerimizin aldığı eğitimin yanı sıra onlara sunulan kantin hizmetlerini de çok önemsiyor. Mektep kantinlerinde sık sık denetimler yaparak, öğrencilerin sağlığını tehlikeye düşürecek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve öğrencilerimizin dinç gıdalar tüketmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yapılan denetimler sonucu mektep kantinlerinde kurallara uyulduğu saptama edilirken, eksikleri bulunan kantin yöneticileri de uyarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir