(Özel haber) 12 yaşındaki çocuk oyuncak sandığı silahla ablasını öldürdü
(Özel haber) 12 yaşındaki çocuk oyuncak sandığı silahla ablasını öldürdü

Ankara’da 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 12 yaşındaki erkek kardeşinin oyuncak sandığı pompalı tüfeğin alev alması sonucu hayatını kaybetti.

Durum, 21 Eylül Cuma günü Yenimahalle’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ismi henüz belirlenemeyen baba, arabasında meydana gelen arızadan nedeniyle çocukları Muhammed Ali B. (12) ve Havva Nur B. (14) ile birlikte İvedik Organize Sanayi Sitesi’ne gitti. Baba meslek yerinin ustasıyla birlikte arabanın arızalanan parçasını almaya bu vesileyle, çocuklarını da iş yerine ait ofise bıraktı. güya çocuklar burada oyun oynarken Muhammed Ali B., gördüğü pompalı tüfeği oyuncak sanarak eline aldı. Muhammed Ali B.’nin ablasına doğrulttuğu tabanca bir anda alev aldı. Kurşun göğsüne isabet eden Havva Nur B. yere yığılırken, Muhammed Ali B. olayın şokuyla bağırarak kendini haricen attı. Muhammed Ali B.’nin çığlıklarını duyan çevre esnafı, olay yerine koştuğunda kanlar içinde yerde yatan minik kızı fark etti. Durumu 112 Acele Servis ekipleri ile polise bildiren vatandaşlar, bir yana da ufak kıza ilk müdahalede bulundu. Kısa sürede olay yerine intikal eden afiyet ekipleri, Havva Nur B.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Savcının incelemelerinin gerisinde ufak kızın cansız bedeni Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

“‘Ben ablamı vurdum’ diye bağırıyordu”

Bir feryat duyduğunu ve ondan sonradan olay yerine koştuğunu bildiren bir esnaf, “Küçük bir çocuk haykırış ediyordu. Bizde ne oldu diye oraya koştuk. Çocuk, ‘ben ablamı vurdum’ diye bağırıyordu. 12 yaşındaki bir çocuk, galiba 14 yaşındaki kız çocuğunu vurmuş. Silahın ofiste olduğu söyleniyor. Ben tam olarak görmedim. Çocuk ablasıyla oynarken kazayla bir şeyler olmuş. Sağlıkçılar geldi ama çocuğu kurtaramadılar. Babası biçare olmuştu. Kendini yerden yere vuruyordu. Babasıyla dükkan sahibi parça almaya gitmiş, hava sıcak diye de çocukları ofise bırakmışlar. O sırada olan oldu galiba” dedi.

“Göğsüyle başı aralarında bir yerden vurulmuştu”

Olay yerine vardığında ufak kızın hayatını kaybettiğini gösteren bir başka esnaf ise, “Allah rahmet eylesin. Allah ailesine katlanma versin. Diyecek bir şey değil. Çocuğun da psikolojisi bozulmuştur. Biz bile etkilendik olaydan. Kardeşi tüfekle oynarken yakın mesafeden vurmuş. Orada da can vermiş büyük ihtimalle. Komşular seferber oldu. Suni teneffüs, kalp masajı falan yaptılar lakin maalesef olmadı. Babasını görmesin diye tuttuk. Rahatlatmaya çalıştık. Galiba göğsüyle başı aralarında bir yerden vurulmuştu. Sağlıkçı bir arkadaş vardı, baya uğraştı lakin olmadı” ifadelerini kullandı.

Ölen kızın lise 1’inci derslik öğrencisi olduğu öğrenildi. Acı olayı duyan arkadaşları büyük üzüntü yaşarken, bir takım sınıf arkadaşları Havva Nur B.’nin fotoğrafını sosyal medyada “Unutulmayacaksın” başlığıyla paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir