2 yıl önce Ankara Garı önünde terör örgütü IŞİD’in gerçekleştirdiği canlı bomba eylemi nedeniyle 101 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi de sakat kalmıştı. Bombalı eylemin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anmak için izinsiz olarak Ankara Tren Garı önünde toplanmak isteyen gruplara polis biber gazı ile müdahale etti.

Gar’a giden yolların kapatılacağı dün Ankara Valiliği‘nce açıklanmış ve anma töreni düzenleneceği belirtilmişti. Fakat alana izinsiz olarak girmek isteyen bir grup olunca polis ekipleri müdahale etmek zorunda kaldı. Sabah saatlerinden itibaren çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Gara çıkan bütün yolları sabah erken saatlerde trafiğe kapattı. Bomba uzmanları ve çok sayıda polis de anmanın yapılacağı yerde arama yaptı.

Sıhhiye Caddesi‘nde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup anma programının düzenleneceği alana gitmek istedi. Fakat polis ekipleri, sadece olayda hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına, milletvekillerine ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine izin verdi. Fakat grup hep birlikte girmek isteyince polis ekipleri müdahale etti.

Biber gazlı müdahale sonrası grup bölgeden uzaklaştırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir