Konya – Ankara seferini yapan Yüksek Hızlı Tren saat 19:00 sularında Sincan yakınlarında arıza yaptı. Görevliler arızanın kaynağını bulmaya çalışırken trendeki yolcular da acil bir çözüm beklediklerini makiniste iletti.

Konya’dan 17:25’de kalkan ve 19:20’de Ankara Garı’nda olması gereken Yüksek Hızlı Tren, Sincan durağına gelmeden arızalandı. Saat 19:00 sularında bilinmeyen bir nedenle arıza yapan trendeki sıkıntıyı çözmek için ekipler var gücüyle çalışırken, plansız arıza nedeniyle yolcular da mağdur oldu. Bazı yolcular arıza nedeniyle uçağı kaçırırken, her gün Ankara-Konya arası gidip gelen yolcular da geç olmadan sorunun çözülüp evlerine giderek dinlenmek istediklerini dile getirdi.

Arıza kısa sürede giderildikten sonra tren seferleri normale döndü.

Yaşanan aksaklık nedeniyle TCDD Taşımacılık Basın Müşaviri Ahmet Duman Haber06.net‘e bir açıklama yaptı. Açıklamada “YHT’lere elektrik enerjisi veren Kataner hatlarındaki arıza nedeniyle 18.40 – 22.45 saatleri arasında YHT’ler tehirli olarak çalışmıştı. YHT’lerde herhangi bir teknik arıza olmayıp enerji gelmediği için yukarıdaki saatler arasında Ankara Gara gelen ve giden YHT seferlerinin tümünde aksama oldu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir