Bu sezon oynadığı futbolla göz dolduran ve şampiyonluk yarışının en büyük adaylarından olan Beşiktaş sahasında hezimete uğradı.
13. hafta maçında sahasında Akhisar Belediyespor’la karşılaşan Beşiktaş, 10 hafta sonra mağlubiyetle tanıştı ve kendi sahasından puansız ayrıldı. Maçın ilk dakikalarında Giray Vural’ın attığı golle öne geçen Akhisar Belediyespor, Beşiktaş’ın baskılı oyununa boyun eğmedi ve 40. dakikada Sami’nin attığı golle maçı 2-0’a getirdi. İkinci yarıda da rakibine gol imkanı sağlamayan Akhisar, deplasmandan 3 puanı alarak ligde 3. sıraya yükseldi. Beşiktaş da aldığı bu mağlubiyet sonrası maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturmaya devam etti.
40. dakikada Sami’nin bulduğu golde büyük hata yapan Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin’e taraftar büyük tepki gösterdi. Yediği gol sonrası ve top ayağına her geldiğinde ıslıklanan Zengin’in moralinin bozulduğu gözlendi. Ayrıca maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Quaresma ve Oğuzhan Özyakup önümüzdeki hafta oynanacak Kayserispor maçında forma bulamayacak.