Almanya’yla artan gerilimin ardından bu sefer de Hollanda’yla siyasi gerilim başladı.

Almanya’nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuşma yapacağı salonu iptal etmesinin ardından bu sefer de Hollanda ile siyasi gerilim başladı. Yurt dışındaki Türk vatandaşlarına referandum propagandası yapmak için başlatılan çalışmalara engellemeler de artarak devam ediyor. Durumu iyice abartan Hollanda yetkilileri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, Rotterdam’a gideceğinin açıklanmasının ardından Rotterdam Başkonsolosluğu önündeki yolu trafiğe kapattı. Ne yayaların ne de araçların geçişine izin veren Hollanda polisinin bu tavrı büyük tepkilere neden olurken Türkiye’den de sert açıklamalar geldi.

Dışişleri Bakanı Ömer Çavuşoğlu’nun Rotterdam’a gideceğini öğrenen Hollanda yetkilileri, bu sefer de Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal ettiğini açıkladı. Hollanda’ya gidemeyecek olan Çavuşoğlu’nun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert açıklamalarda bulundu. Bundan sonra Hollanda’nın uçaklarının Türkiye’ye nasıl iniş yapacağını soran Erdoğan, yapılanların yanlış olduğunu ifade etti.

Diğer bakanlar da Hollanda ile büyük bir ticaret ağı olduğunu ve bunun sekteye uğramasının Hollanda’nın isteyeceği son şey olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir