Eczacıbaşı Holding‘e ait VIP helikopterin bugün televizyon kulesine çarparak E-5 karayoluna düşmesi üzerine helikopterde bulunanlar hayatını kaybetti.

Atatürk Havalimanı’ndan Bilecik’e gitmek üzere kalkış yapan ve kalktıktan 4 dakika sonra Büyükçekmece’de bulunan 257 metre uzunluğundaki televizyon direğine çarparak E-5 karayoluna düştü. Helikopterde bulunan 5 yönetici ve 2 pilot hayatını kaybederken kazayı haber alan Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı hemen olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Helikopterdeki yolcuların Rus misafirler ve Eczacıbaşı’nın Rusya’daki tesislerinin yönetici olduğu öğrenildi.

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edilirken Büyükçekmece Belediye Başkanı da bilgi almak üzere bölgeye geldi.

Eczacıbaşı Holding’den yapılan açıklamaya göre düşen helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerinden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmina Churova ve Elena Badraga ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı.

Kazanın duyulmasının ardından Eczacıbaşı Bilecik tesislerinde büyük üzüntü yaşandığı ifade edilirken kazanın nedeninin tam olarak tespit edilemediği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir