Ankara’nın yükselen değerlerinden Şentepe‘de Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt atmak için kazdığı yollar vatandaşı çileden çıkardı.
Ankara’da kentsel dönüşümle beraber yıldızı parlayan bölgelerden biri olan Şentepe’de vatandaşın çilesi bitmiyor. Bölgenin hızla kentleşmesi ve lüks siteler yapılmasıyla beraber nüfusu da aynı oranda artmasına rağmen, trafikte herhangi bir düzenlemeye gidilmemesi vatandaşa sabah ve akşam saatlerinde zor anlar yaşatırken, şimdi de bir haftadır atılmayan asfalt nedeniyle vatandaşlar isyan etmeye başladı.
Yaklaşık 10 gün önce asfalt atmak için kazılan yollarda yağan kar ve yağmurun etkisiyle derin çukurlar oluştu. Teleferik son durağın da olduğu Seval Caddesi‘nde yollarda oluşan çukurlar trafiğin akışını engellerken, vatandaşlar araçların da zarar gördüğünü belirterek Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne isyan etti. Caddenin 10 gün önce kazıldığını ve 10 gündür hiçbir çalışma olmadığını belirten sürücüler de araçlarında oluşan zararların kimin karşılayacağını sorguluyor.
Yollarda oluşan çukurlara ve yarıklara hiçbir uyarıcı levha ve güvenlik işareti koyulmazken Şentepe’nin dolmuş ve otobüs güzergahının da aynı şekilde olduğu belirtildi. Daha geçtiğimiz yıl atılan ve hiçbir sorunu olmayan asfaltın neden kazıldığını da anlamadıklarını belirten bölge sakinleri yetkililere seslendi.
Vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesi‘nden asfaltı atarak bu zulme bir son vermelerini istedi.