Süper Lig’in 22. haftasında bugün Trabzonspor Galatasaray derbisi vardı. 4 kırmızı kart, 3 gol ve hakem kararlarının etkili olduğu maçta Trabzonspor camiası hakemlere adeta ateş püskürdü.

Trabzonspor ilk yarıda bulduğu 1 golle maçın 63. dakikasına kadar galip götürdüğü maçı Podolski ve Selçuk İnan’ın gollerini engelleyemeyerek 2-1 kaybetti. Hakem Deniz Ateş maçta 4 kırmızı kart ve 2 de penaltı düdüğü çalarken Trabzonspor camiası kararlara hem maç esnasında hem de maç sonrasında çok sert tepkiler verdi.

Galatasaray’a ikinci golü getiren penaltının net bir şekilde penaltı olmaması ve hakemin maçı çığırından çıkaran kararları spor yorumcuları tarafından da çok sert eleştirildi. Maç sonu basın mensuplarının karşısına çıkan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, hakem kararlarını değerlendirirken bugünün Türk futbolcu için bir dönüşüm gecesi olmasını dilediğini, bu süreçte sancı çekenin Trabzonspor olduğunu; fakat Türk futbolunun kazanacağını umduğunu belirtti. Trabzonspor teknik direktörü Hami Mandıralı da hakem kararlarını Türk milletinin vicdanına bıraktığını dile getirdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 37’e yükselterek 3. sıraya yükseldi ve Trabzonspor 27 puanda kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir