Tarih netleşti! Dünya Sağlık Örgütü kolada da bulunan aspartamı kanserojen madde ilan edecek

Dünyanın en sık kullanılan yapay tatlandırıcılarından biri olan ve kola ile diyet içeceklerin birçoğunda, meşrubatlarda, meyveli yoğurt ve sütlerde kullanılan aspartamın Dünya Sağlık Örgütü tarafından kanserojen madde olarak ilan edilmesi bekleniyor. DSÖ’nün aspartam ile ilgili kararını 14 Temmuz’da kamuoyunda duyurması bekleniyor.
View Post

Diyetisyenlerden Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi İçin Uyarılar

Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Baş Diyetisyeni Fatma Yasemin Altunay Kuşcu, Kurban Bayramı’nda tüketiminin artması beklenen etin pişirilmesi konusunda uyarıda bulundu. Kuşcu, “Yeni kesilen etin kızartılmasını istemiyoruz. Mümkün olduğunca haşlama, ızgara veya fırında olsun istiyoruz. Mangal yapılacaksa da kömürleşme olmamasına özellikle dikkat etmemiz lazım. Et eğer kömürleşirse kanserojen özellik kazanabilir. Onun için mümkün olduğunca belli bir mesafede, et kömürleşmeden pişirilmeli” dedi.
View Post

AKUT, İstanbul depremi için kurtarma planlarını hazırladı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT), beklenen İstanbul depremi için acil müdahale ve kurtarma planlarını hazırladığını duyurdu. Depremde Trakya ve Anadolu’da konuşlanacak 25 ayrı ekibini “acil durum yönetimi” olarak organize edeceğini açıklayan AKUT, toplam 3.000’e yakın gönüllünün 7 gün aralıksız kendine bakıp vardiya sistemiyle hizmet edecek ekibiyle arama kurtarma faaliyetleri yürüteceğini bildirdi.
View Post