Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad İspanya’da ulusal bir gazeteye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca Suriyelinin ülkelerini terketmesine, binlerce insanın da ölümüne neden olan Suriye’deki iç savaş için Esad ateşkes çağrısında bulundu. Suriyeli muhaliflere batılı güçler tarafından verilen desteğin sonlandırılması halinde ateşkes yapabileceklerini söyledi ve Suriye’yi yaşanabilir bir ülke yapmanın kendi görevi olduğunu sözlerine ekledi.

Batılı güçlerce desteklenen muhalifler ve terörist gruplar yüzünden iç savaşın doruğa tırmandığı, Suriye’den beslenen teröristlerin Türkiye’ye saldırması nedeniyle Suriye’ye kara harekatı yapılmasının bile söz konusu olduğu şu günlerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad İspanya’nın El Pais gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Askeri operasyonları durdurabileceklerini söyleyen Esad, Türkiye’nin terörist gruplara insan ve silah yardımı yapmasının engellenmesini bir ön şart olarak sundu.

Suriye’de şimdiye kadar devrilmemesini İran ve Rusya’nın desteklerine borçlu olduğunu söyleyen Esad, 10 sene içerisinde ülkesini yaşanabilir bir toplum haline getirmeyi amaçladığını ve ülkeyi kurtaran adam olacağını iddia etti. İktidarda kalmak gibi bir derdi olmadığını da belirten Esad, Suriye halkı isterse yeniden başkan olabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir