Anadolu Üniversitesi, AÖF kayıt yenileme takvimi eğitimlerini Açıköğretim Fakültesinde sürdürmek isteyen öğrenciler tarafından araştırılıyor. AÖF kayıt yenileme işleminin yapılabilmesi için öğrencilerin kayıt otomasyonu üzerinden ders seçimi yapması gerekiyor. Ders seçimi işlemini yapmayan adayların banka ödeme bilgileri oluşmuyor.  Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme öğrencileri kayıt işlemlerini aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden yapacak. Dileyen öğrenciler kimlik bilgileri ile e-Devlet üzerinden kayıt yenileme işlemi yapabilecek. Anadolu Üniversitesi bahar dönemi için kayıt ve sınav takvimini açıkladı. Peki AÖF kayıt yenileme ücreti ne kadar? İşte 2020-2021 eğitim öğretim yılı AÖF kayıt yenileme tarihi!

AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Anadolu Üniversitesi, resmi internet sitesinden yayınlanan akademik takvime göre Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi kayıtları 15-25 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak. 10 gün boyunca devam eden kayıtları kaçıran adaylar için 26 Şubat tarihinde mazeretli kayıtlar açılacak. İşte 2020-2021 AÖF kayıt takvimi;

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Anadolu Üniversitesi bahar dönemi AÖF kayıt yenileme işlemini yapmak isteyen öğrencilerin 45 AKTS’yi geçmeyecek şekilde ders seçimi yapması gerekmektedir. Ders seçme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresinden öğrenci şifresi veya e-devlet giriş seçeneği ile yapılmaktadır.  Ders seçimi yapmayan öğrencilerin banka ödeme bilgileri olmayacaktır. 

Kayıt yenileme işleminin ardından, kayıt takvimi içerisinde öğrenci ödenen kayıt yenileme ücretinin altında olmamak şartıyla seçtiği dersi silip yeni bir ders seçebilir. 

AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

AÖF kayıt yenileme işleminde adaylar ücretlerini internet bankacılığı ve ATM’ler üzerinden ödeyebilir. Ziraat Bankası ATM’sinden “Ödeme İşlemleri”ni seçen adaylar, Eğitim/Sınav ödemeleri, Üniversite ödemeleri bölümünden Üniversite ödemeleri üniversitenin bulunduğu ilin  plaka kodunu girerek T.C kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle ödeme işlemini tamamlayabilir. İşte AÖF kayıt yenileme ücretleri;

Cumhurbaşkanlığı kararı gereğince kayıt yenileyecek öğrenciler sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetlerin karşılığı olarak 285 TL ödeme yapacak. (Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Programı Hariç)

Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Lisans Programında alt limiti  405 TL olurken  tekniker unvanı verilen programlarda alt limiti 305 TL olarak belirlenmiştir.

Uygulama dersi bulunan programlarda kayıt yenileme yapacak öğrenciler dersin alındığı ilgili dönemde öğretim giderlerine her bir uygulama dersi için 80 TL ilave edilecektir. Laboratuvar dersi bulunan programlarda kayıt yenilemek isteyen öğrenciler 120 TL ödeme yapacaktır. 

2021 AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAV TAKVİMİ!



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir