Uzaktan eğitimin gölgesinde birinci dönemi uzaktan tamamlayan öğrenciler için 25 Ocak’ta yarıyıl tatili başladı.  Yeni eğitim dönemi öncesinde İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ikinci dönem başlangıç tarihini araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı,  köy okullarında 15 Şubat’ta 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul öğrencilerinin 1 Mart tarihinde okula başlayacağını duyurdu. Okulların açılma haberinin gelmesinin ardından öğrenciler ve aileleri hazırlık yapmaya başladı. MEB Bakanlığı ikinci dönem yapılması planlanan ara tatili Sömestr tatiline ekleyerek yarıyıl tatilini 21 güne uzattı. 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin gündeminde yarıyıl tatili ne zaman bitecek? sorusu var. Peki ikinci dönem ne zaman başlayacak? İşte güncellenen takvim!

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs önlemleri nedeniyle dönem başında hazırlanan takvimde değişiklik yaptı.  Uzaktan eğitim ile 1. dönemi tamamlayan öğrenciler için yarıyıl tatili 25 Ocak tarihinde başladı. 21 gün sürecek tatil 15 Şubat 2021 tarihinde sona erecek. İşte 2020-2021 eğitim öğretim yılı değişen takvim;

İKİNCİ DÖNEM HANGİ SINIFLAR AÇILACAK?

Köy okullarında eğitim öğretim faaliyetleri 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak. Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek.

1 Mart tarihinden itibaren tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak. Resmi ve özel ortaokullar ile İmam Hatip Ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak. 8. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM VELİ ONAYINA BIRAKILDI!

Milli Eğitim Bakanlığı İlkokulun tüm kademelerde 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlaması kararını aldı. Yüz yüze eğitim için çocuklarını pandemi nedeniyle okula göndermek istemeyen aileler okul müdürlüklerine başvuru yapabilecek.  Yüz yüze eğitime başlamayan öğrenciler devamsız sayılmayacak. Okula başlamayan öğrenciler için dersler EBA üzerinden canlı olarak yayınlanmaya devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir