1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bağdat Caddesi Kazasında Karar Çıktı

Bağdat Caddesi Kazasında Karar Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağdat Caddesi’nde çiçek satan üniversite mezunu Mehmet Kaya’ya çarparak ölümüne neden olan ve uzun süre adaletten kaçan Murathan Öztürk hakkında karar verildi.

Tutuklu olarak yargılanan Murathan Öztürk yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilirken dava sürecinde de adliye etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık Murathan Öztürk ve çiçekçi Mehmet’in kardeşi Cengiz Kaya katılırken, hakim kazayla ilgili gelen raporu mahkemede paylaştı. Sürücü Murathan Öztürk’ün kontrolsüz şerit değiştirdiğini ve kavşağa yaklaşmadan önce hızını azaltmadığı belirtilirken direksiyon idare hatası nedeniyle çiçekçi Mehmet’in ölümüne neden olduğu belirtildi.

Hakimin özel hastaneden alınan alkolsüzlük raporunun sahte olmasının sorusuna da tutuklu sanığın avukatı bu durumun kendilerini bağlamadığını, hastanenin sorunu olduğunu belirten gülünç bir yanıt verdi. Ayrıca savcılığın sahte alkol raporuyla ilgili de soruşturma başlattığı öğrenildi.

Tutuklu sanık Öztürk ayrıca yaptığı savunmada AK Partili olmasının ve Gençlik Kolları eski başkanı olmasının muhalif basınca çok kullanıldığı ve mahkemeyi etkilemeye yönelik haberler yapıldığını belirtti. Tahliye olmak istediğini belirten Öztürk’e mahkeme olumsuz yanıt verirken sanığın 7 yıl cezaevinde kalmasına hükmetti.

0
joy
Joy
0
cong_
Cong.
0
loved
Loved
0
surprised
Surprised
0
unliked
Unliked
0
mad
Mad
Bağdat Caddesi Kazasında Karar Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir