Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News’te Teknolojioku‘ya abone olun

Teknolojioku‘ya Google News’te abone olun

Abone Ol


Apple giyilebilir teknoloji konusunda yoluna hızla devam ediyor. Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Apple’ın bir VR ve AR kulaklık üzerinde çalıştığına dair söylentiler ortaya çıkmıştı. The Information’ın son raporu, gözlüğün 3.000 dolar civarında satılacağını göstermişti. Bu gözlükte 8K ekran, kamera, güçlü bir işlemci ve çok sayıda sensörün olacağı söyleniyordu.

Apple gözlük işine de giriyor

Rapor ayrıca gözlüğün nasıl görünebileceğine dair bir görüntü de gösterdi. Gözlük, genel ağırlığını azaltacak bir kumaş ağa sahip olacak. Apple’ın gözlüğü ayrıca, kafa bantları Apple Watch’ta bulunan bilekliklerden ilham almış gibi görünecek.

Apple’ın gözlüğündeki işlemcisinin M1 çipinden daha güçlü olacağı ve kulaklıktaki 8K ekranlara güç sağlayacağı söyleniyor. Ancak, sürekli olarak 8K çözünürlükte çalışmayacak. Bunun yerine başlığın kullanıcının ekrana odaklandığı yere göre çözünürlüğü dinamik olarak ölçeklendireceği “Foveated render” adlı bir teknik kullanacak.

Gözlük ayrıca AR işlevselliği olacağı için, el hareketini izlemek için birçok kamera ve çevreyi haritalamak için LIDAR sensörleri olacak. Geliştirme süreci yolunda giderse, kulaklık 2022’de piyasaya sürülebilir. Apple, daha sonrasında ise herkese hitap ederek yaygın olmasını beklediği daha hafif bir AR gözlüğü çıkarmayı da planlıyor.

Apple’ın yeni AR&VR karışımı gözlüğünün 2021’in sonunda düzenlenecek olan iPhone etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Özellikle LiDAR sensörleri ile devrim yaratan Apple, gözlükleri ile bu pazarı iyice hareketlendirecek. Son olarak bu gözlüklerin öyle herkese hitap etmeyeceğini ve endüstriyel alanda kullanılacağını belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir