Yayınladığı dönemde büyük ses getiren, Cem Davran, Mehmet Ali Erbil, Nurseli İdiz gibi usta oyuncu kadrosuyla hem senaryosu hem de karakterlerle büyük bir başarıya imza atan Kahpe Bizans‘ın yapımcıları Gani Müjde’ye açtıkları ikinci davayı kaybetti.

Kahpe Bizans’ın yönetmenliğini üstlenen Gani Müjde, yapımcılığı ve yönetmenliğini üstlendiği ikinci film için Kahpe Bizans-2 ismini vermiş; fakat ilk filmin yapımcıları Özen Film ile Arzu Film dava açarak filmin isminin değiştirilmesini istemişlerdi. Mahkeme kararıyla filmin ismini değiştirmek zorunda kalan Gani Müjde filme Bizans Oyunları ismini vererek vizyona sokmaya hazırlanıyor. Fakat ilk filmin yapımcılarının yeni bir dava açtığı ve kaybettiği anlaşıldı.

Eski yapım şirketleri filmin tanıtımlarından Kahpe Bizans’ın devamı olarak belirtildiğini ve ismin kullanıldığını iddia ederek filmin vizyona girmemesi için başvurdukları mahkemeden bu sefer red kararı çıktı. Müjde’nin avukatlarının filmin yeni bir film olduğu, senaryo, hikaye ve karakterlerin yeni olduğu ve ilk filmin devamı olmadığını belirten savunmasını haklı bulan mahkeme filmin vizyona girmesi için yolu açmış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir