Dün akşam Avrupa Ligi maçında Yunan Panathinaikos takımıyla karşılaşan Fenerbahçe Ülker rakibini 7 sayı farkla yenerek Avrupa Ligi’ne galibiyetle başladı.

İlk periyotta oyun ve skor anlamında üstünlüğü elden bırakmayan Fenerbahçe Ülker, oynattığı oyuncularla da Avrupa Ligi tarihine geçti. İlk 5’de Türk oyuncu oynatmayan Fenerbahçe, kendi ülkesinden hiçbir oyuncuyu oynatmayan ilk takım olarak lig tarihine geçmeyi başardı.

Rakibini İstanbul’da ağırlayan Fenerbahçe Ülker, maç boyu üstünlüğünü koruyarak rakibini 82-75 mağlup etmeyi başardı ve Eurolig’e galibiyetle başladı. Maçın bir bölümünde takımda sadece Türk vatadanşlığına sonradan geçen Bobby Dixon sahada yer alırken, diğer Türk basketcilerin tamamı yedekte bekledi.

Fenerbahçe’nin yanı sıra diğer temsilcilerimizden Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş da dün Avrupa ligindeki ilk maçlarına çıktılar. Anadolu Efes Kızılyıldız’ı 1 sayı farkla 85-84 yenmeyi başarırken, Darüşşafaka Doğuş ise İspanya takımı Malaga’ya 8 sayı farkla 70-60 mağlup oldu. Takımlarımız bugün yurda dönerken idmanlara ara vermeden başladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir