Atiker Konyaspor’la başarılı bir grafik izleyen teknik direktör Aykut Kocaman Konya’nın yerel televizyonu KON TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkanlık referandumunda kullanacakları oyu evet olarak açıklayan yıldız futbolcular Arda Turan ve Burak Yılmaz’ı eleştiren Aykut Kocaman eski takım arkadaşı spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’i de sert bir dille eleştirdi. Oyuncuların siyasetin içinde yer almaması gerektiğini dile getiren Kocaman, futbolcuların siyaset yapmasının kendilerini destekleyen kitleye haksızlık olduğunu belirtti. Futbolcuların toplumsal projelerde yer alması gerektiğini ve toplumun ortak noktalarına değinmeleri gerektiğini söyledi.

Meslektaşı Rıdvan Dilmen’in referanduma evet kampanyasını da isim vermeden eleştiren Kocaman böyle bir polemiğe sporcuların girmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Rıdvan Dilmen geçtiğimiz günlerde bir video yayınlayarak önümüzdeki aylarda yapılacak başkanlık referandumuna evet kampanyası başlatmış ve videoya Arda Turan, Burak Yılmaz ve Ersin Düzen de video çekerek destek olmuştu. Bu açıklamaların ardından muhalif sanatçılar da video çekerek oylarının hayır olacağını açıklamışlardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir