Başkan Ak'tan 13 bin öğretmene aşure ikramı
Başkan Ak’tan 13 bin öğretmene aşure ikramı

Keçiören Belediyesi, Muharrem ayı ve yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Keçiören’de özel ve devlet okullarında ödev yapan takriben 13 bin hoca için aşure ikramına başladı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın talimatıyla görevlendirilen personeller 150 bin öğrenciye hizmet veren Keçiören’deki eğitim camiasının yeni eğitim ve öğretim dönemini kutlamak için Muharrem ayı baştan başa aşure dağıtımını sürdürecek. Gönül belediyeciliği dahilinde Muharrem ayında sürdürülen aşure dağıtımıyla gönül birliğine şive yapılırken, dini ve kültürel değerlerin benimsenmesinde toplumun her kesiminde farkındalığı çoğaltmak da hedefleniyor.

“Heybemizde çoğu güzellik var”

Muharrem ayının ve en önemli günlerden biri olan Aşure Günü’nün anlamının kavranması gerektiğine dikkat çekici eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; geleneksel, kültürel ve toplumsal farklılıklardan zenginlikler meydana geldiğini dile getirdi. Türk milleti olarak vatan, halk müziği, bayrak ve gönül birliğinin ebediyen süreceği inancında olduğunu kaydetti.

Muharrem ayında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiğini de söyleyen Başkan Ak, “Öbür ırktan, mezhepten, dinden, ideolojik görüşten insanların harmanından oluşan Türk toplumu; yaşayışını, geleneklerini ve alışkanlıklarını şımartma anlayışıyla inşa etmiştir. Farklılıklarıyla yükselen, gelişen ve dünyanın gözdesi haline ülkemiz bu yapısıyla medeniyetlerin beşiği konumundadır. Heybemizde birçok güzelliği barındırıyoruz. Cenab-ı Allah bizleri bu güzelliklerden yoksun bırakmasın. Varlığımız, kardeşliğimiz, birliğimiz ve dirliğimiz sonsuz olsun” diye konuştu.

Tatlı yiyelim, tatlı eğitelim, tatlı öğretelim

Keçiören’de etkinlik gösteren eğitim camiasının yeni dönemde başarılı olması temennisinde yer alan Başkan Ak, “Geleceği yapı eden öğretmenlerimizin ve eğitim camiasında hizmet veren öteki eğitim personellerimizin yeni dönemini tebrik ediyorum. Muharrem ayı dolayısıyla öğretmenlerimize aşure ikramında bulunarak tatlı yiyelim, tatlı eğitelim, tatlı öğretelim temennisinde bulunduk. Tüm öğretmenlerimize sağlık durumu olsun” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir