Sabah saatlerinde ilk seferi yapan klavuz trenin raydan çıkarak devrilmesi sonucu hızlı tren seferleri bugün 10:00 itibariyle hala yapılamadı.
15 Mart’ta açılacağı duyurulan Eryaman Tren İstasyonu’nun açılışı yapılamadan hızlı tren seferleri iptal edildi. Hergün 06:00’da başlayan hızlı tren seferleri 4 saattir yapılamadı. Hızlı tren garında bekleyen yolculara net bir açıklama yapılmazken 4 saattir istasyonda bekleyen yolcular yetkililere tepki gösterdi.
İlk iptal edilen seferler olan 06:10 Ankara-İstanbul, 06:30 Ankara-Eskişehir, 06:50 Ankara-Konya için bilet alan yolcuların ulaşım mağduriyetini gidermek yerine bilet paralarını iade eden YHT yetkililerine tepki gösteren vatandaşlar bir açıklama yapılmaması nedeniyle de uzun süredir hızlı tren istasyonunda bekliyor. Biletlerinin ve sabah seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle bir sonraki sefere bilet almak isteyen yolcular seferlerin dolu olması nedeniyle de bilet bulamadı.
Yetkililerin net bir açıklama yapmaması nedeniyle özellikle Eskişehir ve Konya’ya gidecek olan abonman yolcuların büyük mağduriyet yaşamasına neden oldu. Mesailerine gidemeyen yolcular karşılarında bir yetkili bulamamaları nedeniyle büyük tepki gösterdi.