Yaklaşık dört saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’ye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi büyük bir reformu kazandırmaktan onur ve memnuniyet duyuyoruz” dedi.
2026 NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesine inşallah Temmuz ayında Türkiye ev sahipliği yapacağını dile getiren Erdoğan, “NATO liderlerini başkentimiz Ankara’da ağırlayacak, çok mühim kararlar alınmasına zemin hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.
Tarım alanında çok iyi bir ivme yakalandığına dikkat çeken Erdoğan, “Bunda çiftçimize verdiğimiz destek ve teşviklerin çok büyük payı var. Bu kredilerin yüzde 90’ından fazlası 653 milyar liralık bölümü, devletimizin faiz desteği verdiği subvansiyonlu kredilerden oluşuyor. Nisan ayında yaşanan zirai don olayından olumsuz etkilenen çiftçilerimize de destek oluyoruz. Sigortalı olmayan üreticilerimizin de zararlarını telafi ediyoruz” dedi.
Ayrıntılar gelecek…