Mersin‘de polis servis aracının geçişi sırasında patlatılan bomba 12 polisimizin yaralanmasına neden oldu. Polisler ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yanan otobüsü söndürdü.

Saat 17.20 sıralarında Yenişehir İlçesi’nde bulunan Okan Merzeci Bulvarı Dikenli Yol Kavşağı’nda meydana gelen saldırının hedefi mesai çıkışı evine giden polis memurları oldu. Polis servis otobüsünün geçişi sırasında yol kenarına park halindeki motosiklet uzaktan kumandayla patlatıldı. Otobüsün arka kısmına denk gelen patlamada 12 polis yaralandı. Büyük paniğe yol açan bombalı saldırı nedeniyle olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Çevredeki birçok binanın camları kırıldı.

Yaralılar, Mersin Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Toros Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, 12 polisin yaralandığını ve yaralıların kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığını belirtti, “Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik” dedi.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğümüze ait personel servis aracı Yenişehir ilçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 polis memurumuz yaralanmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Patlama ile ilgili çok yönlü olarak yürütülen araştırmalar devam etmektedir” denildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Olayda yaralılar olduğuna dair bilgiler var. Yaralıların sayısı net olmadığı için bunu paylaşmak istemiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin terörle mücadelesi her şekilde her şartta etkili bir şekilde devam edecektir. Türkiye’nin terörle mücadelesi sürecektir” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir