Ortahisar Belediyesinin, işçilerinin kullandığı iş elbiselerinin üretimi için tekstil atölyesi kurmayı hedeflediği bildirildi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Ahmet Kaya, Ortahisar Mahallesi’nde hat, tezhip, minyatür, ebru, çini ve yağlıboyadan çeşitli eserler yapan sanatevi, Yıldıray Yıldırım ile eşi Filiz Yıldırım’ın resim ve el işi atölyesi ile 3 kadın tarafından işletilen tekstil atölyesini ziyaret etti.
Kaya, kadınların iş dünyasında olması ve üretim yapmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, belediye personelinin iş kıyafetlerinin dikileceği bir tekstil atölyesi kurmayı planladıklarını ifade etti.
Temizlik işleri, park bahçeler ile diğer personel için yazlık ve kışlık olmak üzere yıllık yaklaşık 8 milyon lira ödeyerek iş elbisesi aldıklarını aktaran Kaya, şunları kaydetti:
Kaynak: AA