Ankara’nın tarihi dokusunu koruyan nadir yerlerinden biri olma özelliğini taşıyan Beypazarı ilçesi 15 Eylül’de başlayacak ve 3 gün sürecek ‘24’üncü Uluslararası Beypazarı Festivali’ için hazırlanıyor.

Festival çalışmalarının ara vermeksizin devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, festivale çağrılması için halkın Tarkan, Hadise ve Murat Boz’u istediğini belirtti.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden yöresel yemek ve sanat tanıtımlarının yapıldığı, kültürlerin kaynaştığı Uluslararası Beypazarı Festivali kapsamında ata sporlarına da yer verilecek. Beypazarı’nda türbesi olan Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Ertuğrul Gazi’nin babası Gazi Gündüzalp’i anma etkinliklerinin de yer alacağı festival süresi boyunca çeşitli yöresel ürün, hediyelik ağaç eşya stantları, sergiler, Stand-Up gösterileri, halk oyunları, konserler, animasyon ekipleri yer alacak.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarı Festivali konusunda ilçe genelinde anket yaptırdıklarını belirterek, “Ne zaman yapılsın, etkinlikte neler olsun, hangi sanatçıları istiyorsunuz, festivalde eksik görülenler, festivalde talep edilenler şeklinde halk arasında yapılan anket sonuçları elimizde. 3 tarih ağır basıyor. Bu üç tarihten en fazla talep olan 15-16-17 Eylül tarihleri. En çok istenen sanatçılar sırasıyla Tarkan, Hadise, Murat Boz. Burada elimizdeki anket bilgilerini istişare ederek Beypazarı Festival tarihini netleştireceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir