Şanlıurfa’da Siverek Kaymakamı’nın bir fabrikayı ziyaret ettiği esnada dışarıda devriye görevi yapan polis aracına açılan ateş sonucu 1 polis memurumuz şehit olurken 1 polis memurumuz da ağır yaralandı.

Siverek Kaymakamı Vural Karagül’ün Siverek’te bir beton fabrikasını ziyaret ettiği esnada dışarıda devriye gezen polis aracına PKK’lı teröristlerce ateş açıldı. Çarpraz ateş altında kalan polis memurlarımızdan Serdar Toprak olay yerinde şehit olurken, Sinan Şengül ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilen Şengül için mesai arkadaşları hastane çevresinde nöbet tuttu.

Olayın ardından özel harekat ve emniyet güçlerimiz zırhlı araçlarla operasyon başlattı. PKK’lı teröristlerin asıl amaçlarının Siverek Kaymakamı Vural Karagül’ü şehit etmek olduğu öğrenilirken, olayın ardından Kaymakam Karagül hastaneye gelerek polis memurlarımız hakkında bilgi aldı.

Son günlerde artan terör olaylarına karşın başlatılan operasyonlara tepki gösteren HDP’li milletvekilleri de bir süre önce eylem yapmış, eyleme yapılan müdahale sonrası bazı milletvekilleri hastanelik olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir