Geçtiğimiz gün oynanan Süper Kupa mücadelesinde çıkan olaylar ve söylemler nedeniyle Federasyon Konyaspor’u, Beşiktaş’ı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ı PFDK’ya sevk ettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası sahibi Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa mücadelesini Konyaspor kazanmış maç sonunda sahaya giren Konyasporlu taraftarlar futbolculara sözlü ve fiziki saldırıda bulunarak ortamın gerilmesine neden olmuştu. Çıkan olayların ardından Beşiktaş yönetiminden sert tepki gelmiş, Başkan Orman, ağır sözlerle federasyonu eleştirmişti.

Bugün Türkiye Futbol Federasyonu‘ndan yapılan açıklamada söylemleri nedeniyle Beşiktaş kulübü başkanı Fikret Orman’ın ve Beşiktaş’ın, saha içinde çıkan olaylar nedeniyle de Konyaspor’un profesyonel futbol disiplin kuruluna sevk edildiği açıklandı.

Federasyon resmi sitesinden yapılan açıklamada Fikret Orman’ın sportmenliğe aykırı söylemleri, Atiker Konyaspor’un saha olayları ve küfürlü tezahürat nedeniyle PFDK’ya sevkine karar verildiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir