Artan dolar kuru ve piyasanın durgunlaşması nedeniyle ardı ardına hamleler yapan hükümetin son olarak ÖTV ve KDV’de yaptığı düzenlemeler piyasaların hareketlenmesine neden oldu.

Pazarda çok fazla satılık sıfır dairenin olması artan kredi oranları yüzünden büyük oranda elde kalmış, tabiri caizse evler müteahhitlerin ellerinde patlamıştı. Konut satışına yönelik kampanyalar düzenleyen ünlü inşaat devleri yapılan uygulamadan memnun olduklarını ve satış ofislerinin bu uygulamanın ardından yoğunlaşmaya başladığını dile getirdiler. 240 ay vadeli ve düşük faizli ev satışları Emlak Konut’un da yaptığı uygulamaların ardından arttı.

Beyaz eşya ve mobilyada yapılan KDV ve ÖTV kampanyaları da beyaz eşya satıcılarının yüzünü güldürdü. Bu uygulamaya yeni evlenen çiftler ve beyaz eşyalarını yenilemek isteyen vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, beyaz eşya satıcıları bu kadar yoğun bir satış dönemi yaşamadıklarını belirttiler. Beyaz eşyada ÖTV’lerin sıfırlanması nedeniyle özellikle nişanlı çiftlerin hayli ilgi gösterdikleri belirtildi.

ÖTV ve KDV’de yapılan bu düzenlemelerin ortalama 3 ay sürmesi beklenirken, bu sürenin ardından oranlar yine eski seviyede olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir