1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Amazon Ormanları’nda bir aydır kayıptı, solucan yiyerek hayatta kaldı

Amazon Ormanları’nda bir aydır kayıptı, solucan yiyerek hayatta kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBC’nin haberine göre, Bolivya’nın kuzey kesimlerinde 4 arkadaşı ile avlanmaya giden Jhonattan Acosta (30), gruptan ayrıldıktan sonra Amazon Ormanları’nda kayboldu.

Ormandaki dördüncü gününde ayak bileğini kıran Acosta, yırtıcı hayvanlardan saklanarak hayatta kalmayı başardı.

Kaybolduğunda yanında fener ve bıçak gibi av ekipmanları olmayan Costa, tüfeğinde yalnızca bir mermisinin bulunduğunu, onu da Güney Amerika’da domuz benzeri hayvan olan pekari sürüsünü dağıtmak için kullandığını söyledi. Acosta, sözlerine şu şekilde devam etti: “Tanrıdan yağmur diledim. Yağmur yağmasaydı hayatta kalamazdım.”

Acosta, ayakkabısına doldurduğu yağmur suyunu içerek, böcek ve solucan yiyerek hayatta kaldığını anlattı.

Amazon Ormanları’nda yalnız geçirdiği 31 günün ardından bulunan Acosta, “Bu kadar uzun süre insanların aramaya devam etmesine inanamıyorum, bu inanılmaz” dedi.

Bu süreçte 17 kilo kaybeden avcı, yaşadığı tecrübenin ardından avlanmayı bırakmaya karar verdi. (AA)

0
joy
Joy
0
cong_
Cong.
0
loved
Loved
0
surprised
Surprised
0
unliked
Unliked
0
mad
Mad
Amazon Ormanları’nda bir aydır kayıptı, solucan yiyerek hayatta kaldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir