15 Temmuz darbe girişimi esnasında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nı basarak komutanları rehin alan rütbeli askerlerle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

15 Temmuz tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’nı Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak’ı ve diğer üst düzey askerleri derdest ederek Akıncılar Üssü’ne götürülmesiyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Soruşturma genişledikçe ve mahkemede ifadeler alındıkça ortaya çıkan yeni görüntülerde o gece karargah içerisinde kaydedilen kamera görüntülerinin darbeci askerler tarafından girişimin başarısız olduğunun anlaşılması üzerine tanklarla ezildiğine ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntülerde kasetlerinv e hard disklerin tankların altında ezildiği, ardından da yakılarak imha edildiği belirlendi.

Mehmet Partigöç, Orhan Yıkılkan ve Sinan Sürer’in karargahı gece saatlerinde terk ettiği ve kameraların elektrik bağlantılarını keserek mevcut kayıtları imhaya götürdükleri tespit edildi.

Ayrıca darbeci askerlerin darbeyi önlemek için karargaha gelen sivillere ateş ettiklerine ait görüntüler ve sivillerin şehit edildikten sonra sürüklenerek götürülmesine ait görüntüler de soruşturma dosyasına girdi.

Ayrıca o gece darbe girişiminden önce karargahta yaşanan hareketlilik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın karargaha gelişi de soruşturma dosyasına girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir