Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında tribünlerden yükselen “Hükümet istifa” tezahüratları, futbol kamuoyunu da yoğun bir gündemin içine soktu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tezahüratlara karşı yaptığı açıklamanın ardından, bazı futbol kulüpleri de AKP hükümetine destek mesajları paylaşmaya başladı.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor da, hükümete destek furyasına katılırken, kulüpten yapılan resmi açıklamada hakaret dolu ifadeler yer aldı. Hükümeti protesto edenler için “uşaklar”, “foseptik fareleri” ve “lejyonerler” denilen açıklamada, “Tribünlerde alçakça provokasyona kalkışanları devletimiz de milletimiz de affetmeyecektir.” denildi.

Turgut Müteahitlik firmasının sahibi Rizespor Başkanı İbrahim Turgut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile biliniyor. Turgut Müteahitlik, bina, tesis, altyapı, tünel, viyadük, köprü, karayolu ve deniz yapıları alanlarında birçok kamu projesinde yer almasıyla dikkati çekiyor.

Rizespor Başkanı İbrahim Turgut ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tokalaşırken.

RİZESPOR’UN HAKARET DOLU AÇIKLAMASI

“Türk Milletinin yaşadığı büyük acı henüz çok tazeyken ve özlenen dayanışma ruhu ilk kez bu kadar yüksekken, birilerinin hazımsızlığına uşaklık yapmak Türk sporuna ihanettir. Devletimiz ve milletimiz deprem bölgesinde yaraları sarmak için tüm gücü ile seferber olmuş iken tribünlerde alçakça provokasyona kalkışanları devletimiz de milletimiz de affetmeyecektir.

Milyonlarca futbolseverin gol sevincini yaşamaktan imtina ettiği bir ortamda yapılan provokatif girişimler foseptik farelerinin çığlıkları olarak tarihe not düşülecektir. Milletimizin yaraları sarmak için büyük bir dayanışma içinde olmasından rahatsız olan lejyoner taraftar müsveddelerini şiddetle kınıyoruz. Karadeniz gençleri olarak her zaman Aziz Milletimizin ve Devletimizin yanındayız!

Milletimizin başı sağ olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir