Zirve yarışındaki 3 takımın da puan kaybettiği 20. hafta maçında Galatasaray da evinde Kayserispor’a 2-1 mağlup olarak eline geçen fırsatı tepti.

Beşiktaş’ın Karabükspor’a 2-1, Başakşehir’in Kasımpaşa’ya 4-0 yenildiği ve Fenerbahçe’nin de Bursaspor’la 1-1 berabere kalarak puan kaybettiği haftada Galatasaray evinde düşme hattındaki Kayserispor’a 2-1 yenilerek taraftarlarını üzdü. Maç sonu yoğun bir şekilde futbolcuları ve yönetimi protesto eden Galatasaray taraftarları yönetim istifa diye slogan attı. Türk Telekom Arena’daki maçta golleri Kayserispor adına 9. dakikada Mabiala ve 45+4’te Levent Gülen kaydederken Galatasaray’ın golünü ise 89. dakikada Eren Derdiyok attı.

Galatasaray bu mağlubiyetin ardından 39 puanda kalırken haftayı Başakşehir’in ardından 3. sırada tamamladı. Kayserispor ise 19 puana yükselerek düşme hattından uzaklaşma çabasına devam etti.

Lig tarihinde 41 kez karşılaşan iki takım 13 maçta berabera kalırken Kayserispor bu maçla beraber sadece 2 maç kazanabildi.

Uzun yıllar Galatasaray’da top koşturan Umut Bulut, eski takımına karşı Kayserispor forması altında ter döktü.

Düşme hattında takım emanet edilen Sergen Yalçın da bu galibiyetle beraber takımı düşme hattından kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir