Yaz aylarının gelmesiyle beraber güneş lekesi şikayetleri de yavaş yavaş artmaya başladı. Sık rastlanan cilt problemlerinden biri olan güneş lekeleri özellikle beyaz tenlilerde görünmesiyle biliniyor.

Güneşe çıkarken vücuda doğru kremlerin sürülmemesi nedeniyle oluşan güneş lekeleri genellikle kalıcı olur ve vücutta ölünceye kadar kalmaya devam eder. Güneş lekeleri her yaştan insanda oluşacağı gibi, genellikle yüz, göğüs ve omuz kısmında görünür. Koruyucu krem sürülmeden güneşe çıkmanın sonucunda oluşan güneş lekelerini geçirmek için çeşitli kremler ve bitkisel çözümler en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Fakat güneş lekeleri oluştuktan sonra geçirmeye çalışmak yerine oluşmadan önlemek çok daha sağlıklı olacaktır.

Güneş lekesi diye adlandırılan kahverengi lekelerin vücudumuzda oluşmaması için güneş ışınlarının en yoğun olduğu öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaya özen göstermeliyiz. Güneşli havaya maruz kalacaksak da cildimize güneş koruyucusu krem sürmeye dikkat etmeliyiz. Bu kremlerin markası ve faktörleri de son derece önem arz ettiğini unutmamanızda fayda var.

Yaş ilerledikçe vücudun direnci azalacağı için özellikle 30 yaşın üstündekiler ayrı bir önem göstermesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir