Keçiören Selçuklu Caddesi’ndeki keskin viraj, hem sürücüleri hem de yayayı isyan ettiriyor. Ölümlü kazalara neden olan virajın bitimindeki dükkân sahibi de şikâyetçi: “Son iki buçuk yılda 10 kez dükkânıma araç girdi. Kasis yapılması şart.”

Keçiören Selçuklu Caddesi’nden, Basınevleri Kavşağı’na gidiş istikametindeki keskin viraj, yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları nedeniyle vatandaşı canından bezdirdi. Yokuş aşağı hızlı seyreden araçlar, aniden keskinleşen virajda direksiyon hakimiyetini yitirerek kaldırıma çıkıp, bina ve iş yerlerine çarparak durabiliyor. Virajın bitimindeki 211 numaralı binada yer alan iki dükkânın sahibi Cevdet Sarıkaya, “Bu virajda her gün kaza yaşanıyor. Son iki buçuk yılda 10 kez dükkânlara araç girdi. Önlem alınması, hız kesici kasis yapılması şart” dedi. Viraja hızlı giren araçlar nedeniyle çok sayıda kaza yaşandığını belirten Sarıkaya, şöyle konuştu:

“Kurban Bayramı’ndan önce yaşanan kazada, bir kadın sürücü kontrolünü kaybedip takla attı. Kendisi hayatını kaybetti, 10 yaşındaki oğlu yaralı kurtuldu. Aynı şekilde kontrolden çıkarak dükkanlara giren, kaldırımlara vuran, çevredeki araçlara çarparak yaralanan birçok sürücü oldu. Basınevleri Kavşağı’ndan Selçuklu Caddesi istikametinde benzer bir virajda aynı şekilde kazalar yaşanıyordu, hız kesici tümsek yapıldı ve artık hiçbir olay yaşanmıyor. Buraya da yapılması için imza toplayıp Büyükşehir Belediyesi’ne verdik ama sonuç çıkmadı. Tek isteğimiz hız azaltıcı bir kasis yapılması ve trafik kazalarıyla beraber can kayıplarının önlenmesidir.”

Her gün kazanın yaşandığı noktada önceki gün yine bir araç hızla viraja girerek kontrolünü kaybetti ve dükkan önündeki bir araca çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir