Kurban Bayramı arifesinde Ankara‘daki kurban satış ve kesim yerlerinde hareketlilik yaşanırken besiciler, ellerindeki hayvanların büyük bölümünü sattı.

Kurban pazarlarında alıcı bekleyen besicilerle bayramda kesecekleri kurbanlıkları almak isteyen vatandaşlar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

Kaçan kurbanlıklarla kovalamaca yaşandı

Kurban pazarlarında her yıl olduğu gibi kaçan kurbanlık manzaraları da yaşandı. Satıcılar, uzun uğraşlar sonucu yakaladıkları hayvanları araçlara bindirerek çadırlara götürdü.

Kurban kesimine sıkı denetim

Öte yandan, yarın başlayacak Kurban Bayramı boyunca kurban kesimiyle ilgili tedbirler sıkı şekilde denetlenecek. 2021 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ’e göre park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesime uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesi gereğince 1000 lira idari para cezası uygulanacak.

Cadde, sokak ve parkları kurban kesim yeri olarak kullananlar ile kurban kesiminden sonra kan, atık ve iç organları sokak, cadde ve parklarda bırakanlara, yetkili birimlerce gerekli yasal yaptırımlar uygulanacak.

Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanacak. Bu hükümlere aykırı hareket edenlere hayvan başına 2 bin 75 lira idari para cezası verilecek.

Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranan, acımasız ve zalimce işlem yapan, döven, aç ve susuz bırakan, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakan, bakımlarını ihmal eden, fiziksel ve psikolojik acı çektirenler 1033 lira idari para cezasına çarptırılacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammed Nuri Erdoğan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir