Çankaya’ya bağlı Bağcılar Mahallesi’nde, bir inşaat için dikilen fore kazıkların yıkılması sonucu binaları zarar gören aileler, hukuk mücadelesi başlattı. Olayın mağdurlarından avukat Boran Şafak Karakoç, “Dava birkaç ayaklı olacak. Hukuk davası şeklinde yürüyecek. İki inşaat firması ve ruhsatın altında imzası olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Yolun çöktüğü ve iki apartlanın zarar gördüğü olayın ardından 3 gündür evlerine giremeyen Umut ve Güney apartmanları sakinleri, akraba ve komşularında kalıyor. Yetkililerin duyarsızlığından yakınan apartman sakinlerinin avukatlığını, olayın mağdurlarından biri olan avukat Boran Şafak Karakoç üstlendi. Suç duyurusu ve dava için ilk iş olarak dün bilirkişi heyeti getirildi. İnşaat alanı, çöken yol ve zarar gören apartmanlarda inceleme yapan heyet, apartman sakinleriyle de görüşerek bir rapor hazırladı. Rapor doğrultusunda hukuk mücadelesi başlatacaklarını belirten Karakoç, şunları söyledi:

“Bilirkişi heyeti ve hakim eşliğinde oluşturulan rapor çerçevesinde hukuki süreç başlayacak. Dava açacağız. Bu dava birkaç ayaklı olacak. Adliyede hukuk davası şeklinde yürüyecek. İstinat duvarını zayıf yapan inşaatların gerekli tedbirleri almamasından kaynaklı göçme yaşandı. Dolayısıyla olayı gün yüzüne çıkarmak adına bölgede inşaat çalışmaları devam eden Yontaş ve Yeni Fidan adlı iki ayrı firmaya karşı hukuki mücadele vereceğiz.

Onun haricinde inşaata izin veren ruhsatla ilgili de bir sıkıntı var. Burası sokak olduğu için Çankaya Belediyesi, ‘güvenlik tedbirlerinin yeteri kadar alınmadığı’ gerekçesiyle proje ruhsatına onay vermemiş. İnşaat firması da sokağın paralelinde kalan üst taraftaki Açın Caddesi’ni, burası gibi göstermiş. Cadde, Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında. Bu yönde duyumlarımız var. Kimseyi zan altında bırakmak istemem, sonucu mahkeme takdir edecek ama bu ciddi duyumları da değerlendireceğiz. Savcılığa da iki inşaat firması ve ruhsatın altında imzası olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

Olay, pazartesi akşamı saat 22.30 sıralarına yaşanmış, mahalleli deprem olduğunu sandığını söylemişti.

Kaynak: Hürriyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir