Hükümete yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat‘ın Artvin’in Cerattepe bölgesinde başlatacağı maden aramalarına Artvin halkının karşı çıkması sonucu büyük eylemler yapılmış polis ve askerin sert müdahalesi de yoğun eleştirilere neden olmuştu.

Bir süredir süren olaylarda bir çok vatandaşımız yaralanırken, hükümet ve Cengiz İnşaat geri adım atmayarak çalışmaları sürdürmeye devam etmişti. Yapılan işin hukuksuzluğunu ortaya koyan belgelere rağmen devam eden çalışmalar bugün Başbakan’ın verdiği kararla bir süre askıya alındı.

Cerattepe’de aranacak madenle ilgili bugün Başbakan’la iki saat görüşen Artvin’den gelen bir heyet ve Yeşil Artvin Derneği Üyeleri kısmen olumlu karar çıktığını açıkladı. Artvin Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Cerattepe’de madencilik faaliyeti durduruldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu da Konya’da yaptığı açıklamalarda Artvin’deki maden tesisiyle ilgili de bilgiler verdi. Hukuki sürecin devam ettiğini ve süreç sonlanana kadar Cerattepe’deki maden arama inşaatının durdurulma kararı alındığını belirtti; fakat Artvin’in kamu düzenini tehdit eden durumlarda düzenin tekrar sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir