MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin en yakınındaki isimlerden biri olan ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ümit Özdağ görevinden istifa ederek Bahçeli’ye olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

1 Kasım seçimlerinden büyük hezimetle çıkan ve barajın altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Milliyetçi Hareket Partisi’nde seçimin ardından başlayan muhalefet hareketi yeni kopmalarla devam ediyor. Bugün Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve MHP Ankara eski Milletvekili Özcan Yeniçeri ile basın mensuplarının karşısına çıkan Özdağ “Genel Başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi, MHP içerisinde de uygulamasını istiyoruz” diyerek Genel Başkanlık görevinden istifa ettiğini ve MHP’yi olağanüstü kurultaya çağırdı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde 1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan kopmalar artarak devam ediyor. Muhalifler Devlet Bahçeli’nin istifa ederek görevi devretmesi konusunda ısrar ederken, Bahçeli de görevinden ayrılmayacağını ve partiyi olağanüstü kongreye götürmeyeceğini açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir