Ankara‘da yolcular içindeyken alev alan dolmuş korku dolu anlar yaşanmasına neden olurken, olayda can kaybı olmaması en büyük teselli oldu.

Sıhhiye Ümitköy hattında sefer yapan ve Sıhhıye’den aldığı yolcuları Ümitköy istikametine götürürken Eskişehir Yolu Bilkent Kavşağı’nda bir anda alev almaya başlayan dolmuş büyük korkuya neden oldu. 06 J 0365 plakalı ticari dolmuşun motor kısmında başlayan yangına ilk müdahaleyi sürücü ve çevredeki diğer sürücüler müdahale etmeye çalışırken, araçtaki yolcular hemen tahliye edildi. Yangını söndürmede yetersiz kalan şoförler hemen itfaiye ekiplerini arayarak yardım istedi.

Hızla olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık 1 saatlik bir çalışmanın ardından yangını söndürmeyi başarırken ön kısmı büyük hasar alan araç kullanılamaz hale geldi. Pazar olması nedeniyle trafiğin olmadığı Eskişehir Yolu’nda aracını hemen sağa çeken dolmuş şoförü diğer araçların yangından etkilenmesinin de önüne geçmiş oldu.

Aracında bir sıkıntı olmadığını ve normal bir şekilde kullandığını ifade eden dolmuş şoförü yangının neden çıktığını anlamadığını ifade etti. Yangını farkedince aracını yol kenarına çektiğini belirten şoför önemli olanın can kaybı olmaması olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir