Koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’de 14 Ocak tarihinden bu yana aşılama kampanyası düzenleniyor. Yaş ve risk gruplarına göre belirlenen takvim doğrultusunda aşılamanın gerçekleştirildiği Türkiye’deki sistem, Almanya’nın da dikkatini çekti.

“AŞI KARMAŞASINDAN ESER YOK”

Tagesschau Televizyonu’nda yer alan bir haberde, Türkiye’deki aşılamanın Almanya’dakinden hem sayısal olarak fazla hem de işleyiş olarak çok daha düzenli oluşuna dikkat çekildi. 

Haberde, Türkiye’deki aşı kampanyasının Avrupa’ya göre geç başladığı ancak başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesine göre sorunsuz ilerlediğine dikkat çekildi.

“ŞAŞIRTICI DERECEDE BASİT”

Aşılamadaki düzene de dikkat çekilen haberde, takvimin uygulanmasındaki işleyişe yer verildi. Randevu ve aşılama işlemleri sırasında herhangi bir problem çıkmadığına ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

“Önce elektronik bir mesaj alıyorsunuz. Kimlik numaranızı hazır bulundurmalısınız. Ayrıca uygulama üzerinden de randevu alınabileceği belirtiliyor. Şaşırtıcı derecede basit.”



Konuyla ilgili bir Türk vatandaşının görüşlerine yer verilen haberde, aşı kampanyasıyla ilgili sistemin oldukça düzenli çalıştığına dikkat çekildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir