Başkanlık sistemine destek verdiklerini ve evet oyu vereceklerini açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi tabanına bu kararını kabul ettirmekte zorlanmaya devam ediyor.

Başkanlık sistemini gündeme getirerek destek vereceklerini açıklayan ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak evet oyu kullanacaklarını açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli partisindeki kırılmaya engel olamıyor. Daha önce de ilçe teşkilatlarından referandumda hayır oyu kullanacaklarını ifade ederek istifalar gelen MHP’de bir istifa da Ankara’nın Nallıhan ilçesindeki teşkilatından geldi. Nallıhan İlçe teşkilat başkanı ve yönetim kurulunun tamamı istifa ederken, referanduma destek olmadıklarını açıkladılar.

Milletvekillerinden de referanduma hayır diyenlerin parti içinden dışlandığı ve ihraç istemiyle haklarında işlemler yapıldığı MHP’de bu isimler muhalif harekete destek olarak referanduma MHP’nin tabanının referandum sürecinde MHP’nin tavrını yanlış bulduğunun altını çizdiler.

Anti demokratik bir şekilde karşı gelen her ismi pasifize etmeye çalışan MHP yönetimine karşı muhalif hareket güçlenerek artmaya devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi referanduma tepki gösteren bazı ilçe teşkilatlarını da görevden alarak yerlerine yeni yönetim atamışlardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir