Ankara’da son zamanlarda planlı bakım ve plansız arızalar nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri beraberinde su kesintilerini de getirmektedir. Elektrik kesintilerinin artması ile pompa istasyonlarına da elektrik verilememekte ve zorunlu olarak su kesintileri de yaşanmaktadır. Yaşanan su kesintileri nedeniyle vatandaşlardan özür dileyen ASKİ yetkilileri, sorunun elektrikten kaynaklandığını da vatandaşlara bildirdi.

Ankara ve bir çok ilin elektrik dağıtım işini yürüten Başkent Elektrik Dağıtım AŞ yaptığı duyuruda 4 Ocak Pazartesi günü elektrik kesintisi yaşanacak yerlerin listesini açıkladı.

Günün belirli saatlerinde Çankaya, Mamak ve Etimesgut ilçelerimizin bazı mahallelerine elektrik verilemeyecek. Yapılan duyuruya göre Çankaya ilçemizde; Ankara’nın merkezi olan Kızılay’da Sümer 1 Sokak, İzmir 1 Sokak, Menekşe 1 Sokak ve Ihlamur Sokak’a, Çayyolu bölgesinde Konutkent ve Yaşamkent’e, Mamak’ta Aşık Veysel, General Zeki Doğan, Nato Yolu, Şahintepe ve Peyami Safa Sokak’a, Kayaş bölgesinin hemen hemen tamamına, Etimesgut’ta ise Şeker ve Altay mahallelerine elektrik verilemeyecek.

Hem planlı bakım hem de arıza onarım nedeniyle elektrik verilemeyecek bu bölgelerde kesintiler gün boyu sürecek. Vatandaşları elektrik kesintilerine karşı önlem almaları yönünde önceden uyaran BEDAŞ yetkilileri arıza ve bakımların planlanan süreden daha kısa bir süre zarfında bitirilmesini hedeflediklerini belirttiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir