Haziran ayında birliğinden firar ettiği iddia edilen Osman Karadeniz adlı askerin firar ettikten sonra ne yaptığı tespit edildi.

11 Haziran’da birliğinden firar ettikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Osman Karadeniz’in ailesi basına çıkıp çocuklarının hayatından endişe ettiklerini belirtmiş ve bulunması için yardım talebinde bulunmuşlardı. Sosyal Medya’da da Osman Karadeniz’in TSK içerisinde öldürüldüğü imalarında bulunulmuş ve HDP konuyu meclise taşıyarak Osman Karadeniz’in bulunması için çağrı yapmıştı.

Bütün bu olayların ardından Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yapmış ve Osman Karadeniz’in birliğinden firar ettiğini, olayla ilgili yapılan soruşturmada otobüs ile İzmir’den çıkış yapmadığı tespit edildi denmişti. Nizamiyeden çıkış görüntüleri de bulunan Karadeniz’den firar ettiği tarihten itibaren bir daha haber alınamadığı belirtilmişti.

İşte bütün bu gelişmelerden yaklaşık 6 ay sonra Osman Karadeniz’in nerde olduğu ve firar edip nereye gittiği tespit edildi. Geçtiğimiz günlerde askerle çatışan PKK’lılardan üçü ölü ele geçirilmiş ve isimleri kamuoyuyla paylaşıldı. Bu isimler arasında en dikkat çeken isim Kurtay Amed kod adlı Osman Karadeniz oldu. PKK’ya yakın kaynaklara göre de çatışmada ölen Osman Karadeniz’i babası Veysi Karadeniz tespit etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir