AK Parti’yi sandıkta geçmenin planlarını yapan muhalefet partileri sürpriz bir karara imza atarak ittifak anlaşması yaptı. CHP, SP, DP ve İYİ Parti’nin olduğu ittifakın detayları önümüzdeki günlerde belli olacak.

İttifak protokolüne göre, CHP, İYİ Parti ve SP ilk turda kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracak. Cumhurbaşkanı adaylarından hangisi ilk turda en yüksek oyu alırsa, ikinci turda bütün ittifak partileri o partinin adayını destekleyecek.

Anlaşmaya göre, dört parti milletvekili seçimlerinde ittifak yapacak. Her parti, kendi milletvekili adaylarını çıkaracak. Ancak bazı kritik yerlerde ittifak içinde yer alan partiler sonuç almak için en güçlü olan partinin adaylarına destek verecek. İttifakta CHP, İYİ Parti ve SP kendi kurumsal kimlik ve listeleriyle yer alacak. DP’nin bu ittifakta hangi formülde yer alacağı ise dört partiden yetkililerin oluşturduğu ortak çalışma grubunun son toplantısında karara bağlanacağı belirtiliyor. Kulislere göre DP’den bazı isimlere İYİ Parti listesinden, SP’den bazı isimlere de İYİ Parti ve CHP listesinden yer verilebileceği konuşuluyor.

CHP Milletvekili Muharrem İnce, ittifak uzlaşısını paylaştığı Twitter mesajıyla duyurdu. İnce, “Benim partim CHP ve rahmetli babamın partisi Demokrat Parti ile İyi Parti ve Saadet Partisi Milletvekili Seçimlerinde ittifak yapmak için anlaştılar. Babamın bugünleri görmesini isterdim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir