Pimaş borularındaki su kaçaklarını tespit etmek için kameralı yöntemlere başvurulabilir. Pimaş, küvetle kanalizasyon arasındaki boru hattına denir. Pimaş borularında meydana gelen çatlaklar, kırılmalar ve gider borularının ek yerlerindeki contalarda oluşan sorunlar, tesisatlarda büyük problemleri beraberinde getirebilir. Son teknoloji kameraların kullanımıyla Çayyolu su kaçağı tespiti kısa sürede gerçekleştirilip çözüme yönelik aşamalara geçilebilir.

Dikmen su kaçağı tespiti için gider borusunun içi kamerayla düzgünce incelenir. Kamera pimaş borusunun içine sürülüp görüntü ekranda takip edilerek sorun tespitine çalışılır. Kamera sayesinde pimaş borusundaki her türlü tespit yapılabilir ve sorunlar anında çözülür. Böylelikle teknolojiden tam anlamıyla yararlanılarak çözümcül metotlar izlenmiş olur.

Su Kaçağı Nasıl Onarılır?

Su kaçağı tespitleri konusunda insanları en çok korkutan konuların başında fayansların kırılması dolayısıyla evin tamamıyla kirletilmesi hadisesi gelir. Klasik su tesisatı tamirinde, kaçağın tespitinde böylesi eylemler gerçekleştirilirdi. Bu nedenle, sorun tespitine yönelik kırılan fayansların tamiri için bir de fayans ustasına ihtiyaç duyulur; onun dekoratif görünümü bozmadan fayansları tamir etmesi beklenirdi.

Günümüzde teknolojinin de bir hayli gelişmesiyle birlikte su kaçağı tespitine yönelik Ankara su tesisatçısı, ses izleme tekniği kullanır. Ses izleme tekniği sayesinde, doğru tespit edilen sorun; fayansların gereksiz yere kırılmasının önüne geçer. Sadece sorunu ilgilendiren kısımdaki fayanslar ustaca kırılır ve dekoratif görünüme zarar vermeden tekrar monte edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir