Ticari faaliyetlerde bulunan işletmelerin mali kayıtlarını takip eden, kayıt altına alan, sınıflandıran, raporlayan ve devletin ilgili birimlerine iletmekle yükümlü olan kişiye muhasebeci denir. Lisans ya da ön lisans olarak üniversite mezuniyetinden sonra bu mesleğe atılan muhasebeciler, çeşitli sınavlara girerek Mali Müşavir olabilirler.

Muhasebeciler bir işletmeye dışarıdan danışmanlık usulü hizmet verebileceği gibi, firma bünyesinde de çalışarak muhasebesel işlemleri yerine getirebilirler. Muhasebe sadece kar maksatlı kurulan işletmeler için değil, kar amacı gütmeyen ya da kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları için de geçerlidir. Özetle gelir ve gideri olan, vergi numarasına sahip her işletmenin muhasebesel işlemlerinin bir muhasebeci tarafından takip edilmesi gerekmektedir.

Ankara mali müşavir firmaları sektörde büyük önem taşımaktadır. Ankara’nın hem başkent oluşu hem de çok sayıda şirkete genel merkezlik yapması nedeniyle mali açıdan son derece önemli bir konumda olmasını sağlamıştır. İstanbul ve Düzce’nin hem sanayi hem de işletme merkezi olması nedeniyle Ankara henüz onların seviyesine gelememiştir.

Ankara muhasebeci arayanlar iş bulma sitelerine verdikleri ilanda tecrübeli ve tecrübesiz personel aramaları bu sektörde olan personel eksikliğini net olarak gözler önüne sermektedir. Çok sayıda muhasebeci mezun olduktan sonra öncelikle bir işletmede işi öğreniyor daha sonra kendi ofislerini açarak defter tutmaya başlıyorlar. Bu da özel şirketler için personel sıkıntısı yaratıyor.

Ankara Muhasebe firmaları genelde şahıs olarak danışmanlık veren kişilerden oluşmaktadır. Arama motorlarında kısa bir araştırma yaparak doğru muhasebeciyi bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir